Innehåll

När ett par har varit tillsammans i många år försvinner känslorna. Ibland har makarna till och med en fråga: är den personen bredvid dig? Hur man räknar ut om detta är så?

”Passion har gått från förhållandet” – detta sägs inte nödvändigtvis av par som har varit tillsammans i mer än ett dussin år. Ack, unga älskare står också inför ett liknande problem. Innan du försöker återställa gnistan är det dock värt att förstå orsakerna till att känslorna svalnar..

Psykolog-sexolog Oksana Bachinskaya berättade om varför passion försvinner i relationer i en av videorna på den nya YouTube-kanalen Wday.ru.

Oksana Bachinskaya

psykologi

Medicinsk psykolog, psykolog-sexolog

När orsakerna är klara blir det lite lättare att hitta ett sätt att uppdatera relationen. Olga Zaitseva, en psykolog från programmet ”About Love” på Channel One, delade sitt råd.

1. Förvänta dig inte att passionerad kärlek håller i årtionden.

Modern forskning har länge visat att den första fasen, när bara den här personen är viktig för dig, varar i tre år. Sedan producerar kroppen hormonet dopamin, som är ansvarigt för attraktion. Men sedan försvinner det och passionen försvinner. Det är dock dags för ett annat hormon – oxytocin, som ansvarar för fästningen. Om du är öm mot varandra, drömmer om en gemensam framtid, behöver du inte oroa dig för hur du ska återföra gnistan till förhållandet. Ja, kärlek är inte så passionerad, men lugn, öm och respektfull, men det finns ingen anledning till oro. Annars bör du försöka ändra situationen..

2. Det är vettigt att förbättra relationerna när båda makarna vill ha det.

Om den ena är intresserad, och den andra har tappat emotionell närhet, drar sig tillbaka till sig själv, är det möjligt att rädda familjebåten. Men först måste du ta reda på om det finns känslor. Kanske den ackumulerade förbittringen, ilska över vissa oenigheter täcker kärlek som en hatt. Och det upphör att kännas. Det verkar för en person att ytterligare relationer är omöjliga. Då måste du svara på dig själv: är jag redo att stå ut och leva med min partners brister? Eftersom det inte finns några perfekta människor. Men om din partner är irriterande i en sådan utsträckning att det är omöjligt att tolerera ytterligare, bör du tänka på avsked..

Försök att bevara det som inte finns kommer att leda till att båda kommer att drabbas. Ibland är skilsmässa en väg ut, en lättnad, när ett nytt lyckligt liv utan konflikter kan börja för alla. Hjälp från en familjepsykolog behövs inte för att upprätthålla ett förhållande utan för att göra ett val: om partners förblir tillsammans eller inte. Du kan inte få dig att bli kär igen eller ge tillbaka en mans passion för sin fru om han inte vill. Därför är tipsen nedan lämpliga för par där partner är intresserade av varandra, men allt är trögt, det finns ingen känslomässig spänning och tråkig.

3. Tänk dig själv som ett barn som lär dig om världen, bara nu är världen en person bredvid dig.

Utforska den med alla dina sinnen, det vill säga smak, lukt, med hjälp av känsliga känslor. Känn din partner. När vardagen är beroendeframkallande, flyttar människor bort och berör som regel lite till en älskad. Ändra situationen: kyssa när du träffas, säga adjö, ta din älskade i handen, innan du somnar, lägg dig bara och kramar. Använd en doft som din man gillar. Köp en doft som han en gång gav dig, eller prova en nyhet. Om din älskade föredrar hur din rena kropp luktar, var inte nitisk med parfymer. Människor för vilka ljud är viktigt kommer att vara nöjda med ord som talas i örat eller en melodi som är meningsfull för båda. Allt detta hjälper dig att komma ihåg varför en gång du valde den här personen eller vilken passion som är i ett förhållande..

4. Upprepa den romantiska uppvaktningsperioden.

Gå till exempel till platser där du promenerade tillsammans, eller bläddra igenom ett fotoalbum. Detta hjälper till att plocka upp ankrar, krokar som väcker en känsla av ömhet för din partner, kommer att bli en drivkraft för en ny känsla, hjälper dig att komma ihåg varför du blev kär i honom.

5. Komma med eller organisera ett gemensamt företag som gör er båda glada..

Du kan anmäla dig till en matlagningskurs och laga mat tillsammans på helgerna. Maten är mycket enande. Eller dansa tillsammans. Den latinamerikanska riktningen är särskilt bra i denna mening. Dessa danser är sexiga och har en undertext: mannen leder och kvinnan följer partnern. Vilken man tycker inte om det? Kom bara ihåg att följa denna regel..

6. Gå på ett snabbt datum..

Inte separat utan tillsammans i en grupp. Visst kommer ni båda klädda dit. När en man ser att andra representanter för det starkare könet uppmärksammar sin flickvän, och hon flörtar som svar, kommer han att sätta på instinkt av en jägare, en ägare: och jag har ingenting … Ja, alternativet är något riskabelt, men att återvända den tidigare passionen mellan makar, han kan väl. Dessutom kan det vara ett test av känslor. Om partner inte gör ett val till varandra, uppstår frågan: varför ska de hålla ihop? Antingen finns det en impuls, eller så är det inte, och det finns inget att rädda.