Innehåll

Hur ska en kvinna uppträda med sin man i äktenskap? Wday.ru fick reda på det från min far.

Ortodoxi anser att äktenskapet är ett av de största sakramenten och ett av mänsklighetens vackraste mysterier. Kristen tro svarar också på familjeförhållandena..

Hur exakt en kvinna ska bete sig i äktenskap i förhållande till sin man för att kunna betraktas som en god fru ur ortodox synvinkel, fick Wday.ru höra av prästen Svyatoslav Shevchenko, präst för Bebådelsekatedralen, kommissionsordförande för familjefrågor i den ryska ortodoxa kyrkans tillkännagivande. Fader berättade för oss tio regler.

Svyatoslav Shevchenko

Präst för Bebådelsekatedralen, ordförande för kommissionen för familjefrågor av den ryska ortodoxa kyrkans tillkännagivande stift.

1. Var lydig mot din man

Det faktum att en man är familjens huvud betyder dock inte att han är en tyrann och despot, och allt som han säger är den ultimata sanningen. Detta är en förvrängd förståelse för den patriarkala ortodoxa familjen. Faktum är att frun inte bara ska ha rösträtt. Lydnad mot en man innebär att han tar ansvar inför Gud för sin familj, och därför tar han nyckeln, vändande, ödesdigra beslut i familjen, men med överenskommelse. Detta gäller inte frågor som vilken färg tapet som ska limmas i sovrummet eller vilken tvättmaskin man ska köpa. Dessa beslut fattas kollektivt, och frun har ofta mer erfarenhet av detta. Och mannen har rätt att lägga veto mot viktiga beslut – till exempel att flytta från lägenhet till hus. Men makan ska inte vara mållös som en fisk. Allt detta är baserat på aposteln Paulus ord, som läses vid bröllopet, att mannen älskar sin fru lika mycket som sig själv. Och personen själv kommer troligen inte sprida rutt.

2. Ha barn

Jag vet inte vad som är kopplat till det faktum att vi idag måste förklara sådana grundläggande saker för vår hjord. Kanske med hög ålder av högteknologi och frigörelse. Kvinnor idag tycker ofta att barn är en slags börda, att det är dyrt. En ortodox kristen kvinna måste vilja och älska barn. Om det är omöjligt att föda av medicinska skäl kan barnet tas från skyddet.

3. Ha en aktiv livsställning

För att vara en riktig hjälpar för en man måste en fru vara en stark person, ha sin egen åsikt om olika frågor. När två personer gifter sig blir de ett. Detta innebär att de kompletterar varandra. Till exempel har en man utvecklat logik, kyla i beslutsfattandet, och en kvinna tvärtom har sensualitet, känslomässighet. En kvinna borde inte vara en nedtryckt varelse, hon ska vara aktiv, ha sin egen position för att stödja sin man.

4. Var hemtrevlig

Det bör finnas kontinuitet från mödrar till döttrar för att skapa komfort i huset, som den psykologiska atmosfären i familjen beror på. ”Det viktigaste är vädret i huset”, som Larisa Dolina sjunger. Om något är fel hemma är allt fel. Därför ska din lägenhet alltid vara snygg och vacker. Gardiner, dukar, blommor – allt detta ska dekorera ett bra hem. Homeliness kan också inkludera vardaglig matlagning, pajer och bullar..

5. Var klok

En klok fru vet att bara prata med sin man när han får mat. Hon känner till en mans psykologi och irriterar honom inte med små saker. Hon släpper sin man in i huset och låter inte hans negativa attityd jämna honom. Mannen kommer hem från jobbet hungrig, och visheten är inte att naga honom direkt, utan att mata honom och sedan anbud identifiera något problem. Om fruar gjorde detta kunde många familjekonflikter undvikas. Och så här är det väldigt ofta – han kommer att skicka en papperskorg i tänderna, eller så skickar han till butiken, eller så finns det inte tillräckligt med pengar och så går vi iväg. Och det skulle vara möjligt att lösa problemet i vänskap.

6. Var tillgiven

Att träffas och se till sin man. En kvinna borde vara som en stämgaffel – ge honom en kraftfull kraft redan från morgonen. Jag vet att i en familj vinkar en fru med ett litet barn till sin man som lämnar fönstret vid fönstret, och på kvällen, om de gissar, vinkar de också när de träffar honom. Du kan kyssa och säga att du ska ta hand om dig själv. Säg god natt innan sängen. Kom ut ur badrummet – ”Med lätt ånga.” Vissa makar är glada att öva detta, eftersom sådana små saker utgör en bild av ett lyckligt familjeliv..